luni, aprilie 6

Ovidiu Nemes ,membru in Biroul Politic National al TNL


Ovidiu Nemes, presedintele Partidului National Liberal, filiala Sighetu Marmatiei si viceprimarul municipiului de pe malul Tisei, isi pastreaza locul in Biroul Permanent National (BPN) al organizatiei de tineret. Este pentru a treia oara, consecutiv, cand Nemes obtine un loc in BPN al TNL la nivel national, fiind singurul liberal maramuresean prezent neintrerupt in acest for. El a participat, sambata, la Palatul Parlamentului din capitala, la Conferinta Nationala a TNL, in cadrul careia a fost ales si noul presedinte al organizatiei. Acesta este Florin Alexe, de altfel si unicul candidat pentru cea mai importanta functie din organizatia de tineret, ocupata pana sambata de Cristian Adomnitei, fostul ministru al Educatiei. In functia de prim-vicepresedinte a fost ales satmareanul Adrian Stef, de asemenea candidat unic.
Organizatia TNL Sighetu Marmatiei il felicita pe presedintele PNL Sighetu Marmatiei , Ovidiu Nemes pentru cel de-al treilea mandat in BPN al TNL si pe aceasta cale ii ureaza succes in indeplinirea obiectivelor fixate pentru acest mandat din Biroul Permanent National al TNL.

Florin-Alexandru Alexe este noul lider al Tineretului National Liberal


Tânărul liberal Florin Alexe a fost ales, sâmbătă, de cei 600 de delegaţi TNL, prezenţi la Conferinţa Naţională de la Palatul Parlamentului, cu largă majoritate de voturi, preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, iar Adrian Ştef a fost ales prim-vicepreşedinte.

Astfel, unicul candidat pentru funcţia de preşedinte, Florin Alexe, a obţinut, din cele 592 de voturi valabil exprimate, un număr de 569 voturi favorabile şi doar 23 de voturi "împotrivă".

La rândul său, candidatul pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Adrian Ştef, a obţinut 560 de voturi "pentru" şi 32 de voturi "împotrivă".

Alexe le-a mulţumit tinerilor liberali pentru că l-au ales şi i-a rugat să-l "tragă de mânecă" în cazul în care greşeşte.

"Mulţumim mult. Şi eu şi Adi Ştef. Începe o nouă etapă. Mâine convoc noul birou şi, odată cu şedinţa de mâine, vor începe şi noile proiecte. Sper să mă trageţi de mînecă dacă nu mă voi ţine de promisiuni. Tot ce v-am promis atunci când am fost în filiale şi am vorbit cu voi este real, o să mă ţin de cuvânt. Atunci când greşesc spuneţi-mi", a declarat Alexe.

Adrian Ştef a mulţumit şi el pentru vot şi le-a promis tinerilor liberali că nu îi va dezamăgi.

"E un vot care mă onorează şi totodată mă responsabilizează şi vă promit că nu o să vă dezamăgesc", a spus Ştef.

Proiectul politic al lui Florin , lansat sub sloganu "pe merit, pentru valori" este structurat in trei capitole :omul ,partenerul tau si proiectul nostru .
Va prezint un scurt CV, pentru a va face o idee despre omul,Florin Alexe

Data nasterii : 30.08.1979

Studii: 2002-2003 Masterat "Studii aprofundate in Marketing ",A.S.E. Bucuresti ;
1998-2002 Licentiat in marketing , facultatea de Comert , A.S.E.Bucuresti ;
1994-1998 Bacalaureat cu profilul Matematica-Fizica ,Liceu "A.I.Cuza"
,Bucuresti
Activitate profesionala: Director de marketing la National FM;
Deputy marketing manager la Centrul National Media
Media researcher & strategic analyst
la agentia de media a Graffiti BBDO
Romania
Marketing executive la Radio Contact (Kiss Fm) Public-Comtel
Romania
junior researcher la Mercury Researcher Departamentul de
cercetari calitative ;
In proiectul politic se gaseste ,consider eu, cea mai interesanta idee ,Academia Liberala.

Orice membru liberal, in special cei tineri au nevoie de o continua perfectionare si imbunatatire a cunostintelor in materie politica,cat si de continua dezvoltare personala .Fiecare tanar liberal , trebuie sa profite de sansa dobandirii de noi cunostinte , castigand astfel un avantaj atat in cadrul partidului va aduce nu numai un plus de competitivitate membrilor nostri ,dar pe termen lung ,va aduce un beneficiu evident in mediul concurential al partidelor.
Tineretul National Liberal trebuie permanent sa constientizeze aceasta oportunitate , sa o sprijine prin realizarea unor proiecte concentrate pe cresterea calitatii educatiei tinerilor nostri membri .

Recunoscand astfel importanta ajutorului acordat tinerilor in a se concentra asupra propriilor obiective educationale si profesionale TNL va initia proiectul Academia Liberala , avand ca parteneri Friedrich Naumann Foundation si National Democratic Institute , si o durata de 2 ani .

Academia Liberala va fi un proiect integrat in activitatea cotidiana a TNL prin faptul ca ,practic aceste cursuri se vor tine intr-o localitate din fiecare euroregiune (prin rotatie) si la o data fixata la inceputul anului , concomitent cu intalnirea Biroului Permanent National .

Academia Liberala va functiona ca un centru intern de educatie dezvoltat in 3 directii :

1. Activitatea de training :doua tipuri de seminarii ,unul de bazele si principiile liberale pentru noii membri TNL si unul destinat tinerilor potential candidati sau alesi in administratia locala ,reprezentand subiecte precum legislatie locala ,planificare urbana ,bugete ,realizarea de propuneri de proiecte de dezvoltare ,initiative ,comunicare cu presa ,etc.

2. Portalul www.academialiberala.ro ,ce va deveni o retea on-line destinata tinerilor liberali oferind facilitati pentru dezvoltarea lor personala ,precum:libraria virtuala ,centru de educatie on-line ,comunitate virtuala ,asigurand comunicarea intre membrii sai .

3. Formarea pe termen lung a unei echipe interne de traineri ,ce vor asigura mai departe cu costuri minime continuarea proiectului.