miercuri, februarie 25

Vine Congresul !



SCHIMBAREA BIROULUI NATIONAL
Nu stiu ce sa zic in legatura cu viitorul Congres al PNL. Exista in mod clar un val al schimbarii ce domina obtiunile liberalilor cel putin din Sighet (din cate am inteles e o chestie la nivelul intregii tari). Este clar ca membrii biroului ,in mare parte reprezentanti ai unor organizatii slabe (lucru ce se intampla si in TNL) , nu mai au autoritatea necesara in a reprezenta conducerea partidului .
S-a propus pentru viitorul Statut al PNL ca primele 8 organizatii judetene ca rezultat cumulat al alegerilor locale si parlamentare sa primeasca un loc de drept in biroul national . Aceasta chestiune mi se pare perfect normala din urmatoarele motive.
1. Daca esti bun intri in Biroul National fara jocuri de culise,folosirea anumitor parghii ,intimidari, pupaturi piata independentei ,tradari ,etc
2.Daca nu esti bun atunci vei fi nevoit sa treci prin actiunile mentionate la pct 1 .
3 Biroul National va avea o legitimitate sporita si poate formula linii pe care sa le traseze la un moment dat partidului pe baza experientelor unor oameni ce au demonstrat ca sunt winneri.
4.Problema de mentalitate, in biroul national vei avea cu siguranta oameni ce au mentalitate de invingator ceea ce poate deveni o trasatura a partidului .E greu de crezut ca un birou national va fi permanent interesat cum sa devina vioara intai a politicii romanesti este format din oameni ai caror organizatii nu scot mai mult de 15% la alegeri indiferent de natura acestora.
Nu stiu daca la nivel national se intelege acest lucru .Cred ca a venit momentul pasului inapoi pentru cei ce nu au demonstrat nimic.

ŞAPTE priorităţi pentru a ŞAPTEA ţară din Europa :

1. Prosperitate individuală
2. Mediu de afaceri dinamic
3. Investiţii în educaţie şi sănătate
4. Infrastructura de transport
5. Siguranţa cetăţeanului şi continuarea reformelor în administraţia publică
6. Continuarea reformei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei
7. Protecţia mediului şi siguranţa energetică

Politicile liberale pot asigura românilor o viaţă mai bună
În 2004, când am propus cota unică de impozitare, am ştiut exact că aceasta este soluţia pentru dezvoltarea economiei în următorii patru ani.
Astăzi, în 2008, PNL rămâne singurul partid cu viziune pentru dezvoltarea României pentru următorii ani.
Politicile de stânga nu mai pot răspunde adecvat aspiraţiilor de dezvoltare ale românilor. Guvernările de stânga nu pot oferi ritmul de creştere economică de care are nevoie România.
România este a şaptea ţară europeană, din punct de vedere al populaţiei şi a teritoriului.
PNL va face din România a şaptea putere economică din Uniunea Europeană.

Nascut liber

Credem in puterea fiecaruia de a munci si de a se dezvolta bazandu-se pe propriile forte.

Respectam dreptul tau de a-ti hotari singur destinul si de a alege liber ce vrei sa faci cu viata ta. am reusit eliminarea stagiului militar obligatoriu incepand cu anul 2007.

Tinerii din Romania trebuie sa-si dezvolte propriile afaceri sau sa gaseasca locuri de munca bine platite, de aceea am sprijinit reducerea impozitelor si militam pentru dezvoltarea libera a pietei.

Conditiile materiale nu trebuie sa reprezinte o bariera in fata dorintei de a invata, de aceea promovam bursele particulare.

Avem curajul de a spune ce gandim, de a ne opune vechilor mentalitati si de a promova oameni care sa poata face cu adevarat diferenta.

Suntem o echipa care crede in tinerii din Romania si in dorinta acestora de a se implini in propria tara.

Muncim pentru integrarea europeana a Romaniei ca un rezultat firesc al evolutiei sale si ca o recunoastere a meritelor si valorii romanilor.

Suntem noul val de oameni politici, o generatie nascuta libera care se implica in prezent si contruieste mereu pentru viitor.